2010-10-08 15:37:26• hírek • Szatmar.ro

Felnőtt ob.-re készül Pándi és Seres

Az aradi bajnokságon Sámel sérülés miatt nem vehet részt.

Az eredeti tervek szerint hárman képviselték volna a Szatmárnémeti Unio egyesületét a hét végi aradi cselgáncs felnőtt országos bajnokságon, ám végül Sámel Lóránd sérülése miatt nem tudta elkísérni Pándi Karolát és Seres Cristiant.

A két, egyaránt 17 esztendős versenyzőnek komoly tapasztalatszerzési lehetőség, hogy a felnőttek között is megmérettethetik magukat. Pándi már a tavaly is ott volt az ország legjobbjainak versenyén, ám akkor egy győzelem után egy vereséget szenvedett és ezzel kiesett. Ennek ellenére idén komolyabb eredmény elérésére is esélye lehet.

„Karolában benne van egy jó eredmény elérésének a lehetősége, és bár volt egy kisebb térdsérülése, de azt mondta, hogy vállalni tudja a harcot. A Cristi súlycsoportjában nagyon népes és kemény lesz a mezőny, több mint 30 cselgáncsozó indul majd, itt nehéz lesz", mondta Terely Mihály edző.

Előbb Pándi léphet majd tatamira, ő a 70 kg-os kategóriában már szombaton megküzdhet ellenfeleivel, míg a 60 kilogrammos súlycsoportban induló Seresre csak vasárnapra kerül sor.

Ami Sámelt illeti, ő a válogatott edzőtáborában szenvedett vállsárülést és ezért nem lehet ott a bajnokságon. Ám ő ennél jóval többet veszített e sérülés miatt: lemarad az U20-as világbajnokságról. „Egy hete sérült meg egy randori során, még egy hetet pihennie kell, aztán 10 napig fizioterápiás kezelésre kell járnia. Az a nagy pech az egészben, hogy emiatt nem vehet részt a 20 éven aluliak világbajnokságán, amelyet Marokkóban rendeznek, pedig nagyon készült rá. Egy sportoló pályafutásában egy világbajnokságon való részvétel nem mindennapi dolog, ezért nagyon rosszkor jött ez a sérülés", árulta el Terely.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: